MENU
Acasă » 2015 » Februarie » 13 » Vineri 13, zi cu ghinion pentru soferi?
2:17 PM
Vineri 13, zi cu ghinion pentru soferi?

 


Desi ne-am putea gandi ca zilele de vineri, mai ales daca sunt asociate cu data de 13 a lunii, ar putea fi cele mai nefaste zile pentru soferi, o analiza a daunelor intamplate in randul detinatorilor de polite auto ALLIANZ-TIRIAC Asigurari arata ca incidenta accidentelor se concentreaza, mai degraba, la inceputul saptamanii.


Astfel, soferii asigurati la ALLIANZ-TIRIAC inregistreaza cele mai multe incidente in trafic in zilele de luni. Zilele de weekend par sa fie mai putin paguboase: sambata si duminica se inregistreaza cele mai putine accidente,conform statisticilor ce prezinta situatia ultimilor 5 ani analizati la nivelul portofoliului ALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

In plus, zilele de 1 ianuarie, Craciun si Paste par sa fie zile in care numarul accidentelor scade semnifcativ, comparativ cu alte date din an. Cele mai putine accidente auto (Casco si RCA) inregistrate la nivelul portofoliului ALLIANZ-TIRIAC - 2accidente - au avut loc in preajma sarbatorilor, pe 31 decembrie 2014. 

Particularitatile statistice ale zilelor de vineri 13

Statisticile ce reflecta situatia dosarelor de daune auto din ultimii 5 ani la nivelul portofoliului ALLIANZ-TIRIAC arata ca numarul dosarelor Casco si RCA avand ca data de inregistrare a incidentelor una din cele opt zile de vineri 13 din perioada analizata (2010-2014) este mai mic decat media zilnica a ultimilor 5 ani.

Pentru perioada 2010-2014, cel mai mare numar de dosare de dauna avand ca data a accidentului vineri 13 a fost de 318 (Casco si RCA in luna iunie 2014), numarul minim de dosare fiind atins in luna decembrie 2013, cu 196 dosare de despagubire auto (Casco si RCA). In plus, la nivelul portofoliului ALLIANZ-TIRIAC, media numarului de dosare ce au ca data a accidentului vineri 13, este chiar mai mica decat media multianuala aferenta celor 1.826 de zile ale perioadei analizate (2010-2014). 

Analizate din perspectiva severitatii (valoarea daunelor), statisticile privind accidentelele produse de asigurati Casco ALLIANZ-TIRIAC in zilele de vineri 13 nu evidentiaza o dispozitie clara. Valoarea medie a indemnizatiilor achitate pentru evenimentele intamplate in zilele de vineri 13 se situeaza sub media zilnica a celor cinci ani analizati in cazul a patru din cele opt zile de vineri 13, in vreme ce pentru celelalte, valoarea medie depaseste valoarea medie zilnica multianuala.

Incidenta riscului de accident

Datele statistice privind dosarele de dauna Casco pentru politele emise de ALLIANZ-TIRIAC, arata ca lunile nefaste pentru soferi par a fi martie si mai. Astfel, in trei din cei cinci ani analizati, cel mai mare numar de accidente au fost inregistrate in luna mai, in vreme ce in ceilalti doi ani, luna cu cele mai multe accidente a fost luna martie. In ceea ce priveste perioada din an cu cel mai mic numar de accidente chiar daca poate parea surprinzator, in fiecare dintre anii 2010-2014, decembrie se dovedeste a fi luna care inregistreaza cele mai putine accidente la nivelul portofoliului Casco al companiei. 
 
sursa 1Asig
 
Vizualizări: 71 | Adăugat de: GOLOGAN | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar