MENU
Acasă » 2015 » Ianuarie » 31 » Top daune platite de asiguratorii romani in 2014
8:36 PM
Top daune platite de asiguratorii romani in 2014

O despagubire pe RCA de 4,38 milioane lei, o dauna de 1,8 milioane lei pentru culturi sau 3,5 milioane lei pentru o nava avariata pe canalul Dunare-Marea Neagra sunt doar cateva dintre compensatiile consistente platite de asiguratorii din Romania anul trecut. Care a fost insa cea mai mare dauna achitata in 2014?
 


Va prezentam, in cele ce urmeaza o culegere extinsa a celor mai mari daune platite de companiile locale in 2014 (in ordine alfabetica; doar companiile care au furnizat informatii):

ALLIANZ-TIRIAC

Cea mai mare dauna achitata in anul precedent de catre liderul pietei locale de asigurare s-a ridicat la valoarea de 1,3 milioane euro, in baza unei polite de RCA. Asigurarea acoperea atat daune materiale cat si vatamari corporale si deces. De asemenea, o alta suma semnifiactiva a fost achitata pe segmentul property-bunuri, respectiv 450.000 euro ca urmare a producerii unui incendiu

La nivelul celorlalte clase de asigurare, cea mai mare despagubire a fost platita ca urmare a producerii riscului asigurat se refera la o polita de asigurare de raspundere civila fata de terti, in baza careia a fost achitata beneficiarului suma de 1.850.000 lei (vatamare corporala grava), se arata in informatiile furnizate de catre asigurator pentru portalul www.1asig.ro.

ASIROM VIG

O polita de raspundere civila auto este "vinovata" de cea mai mare dauna platita de ASIROM VIG in 2014 pe liniile auto, astfel ca valoarea s-a ridicat la 4.388.236 lei. Accidentul s-a produs in judetul Timis, fiind implicata o autoutilitara care s-a angajat in traversarea unei cai ferate fara a se asigura si drept urmare a intrat in coliziune cu un tren. ASIROM a mai achitat pentru o polita de RCA o alta suma importanta in valoare de 921.122,22 lei, pentru daune materiale, vatamari corporale si deces, in urma unui accident soldat cu moartea soferului si a altor doua persoane, iar un pieton a suferit vatamari corporale.

Pe segmentul de property, cea mai mare depagubire a fost de 5.185.223 lei, in urma unui incendiu intr-un spatiu in care se comercializau substante chimice. Astfel, defectiunile de la instalatiile de incendiu au ingreunat interventia organelor competente, focul propagandu-se rapid si a provocand dauna totala. Pe aceeasi clasa de asigurare asiguratorul a platit o alta dauna importanta de 4.413.718, urmare a unui incendiu in Bucuresti.

Pe celelalte clase de asigurare, cea mai mare dauna a fost de 3.923.739 lei, pentru o polita de raspundere civila generala. Un intrerupator a declansat o explozie a gazelor acumulate din cauza unei scurgeri, astfel incat un imobil din Cisnadie a fost avariat in totalitate, bunurile din interior si din vecinatate au fost distruse, iar un minor a murit.

CertAsig

Cea mai mare dauna achitata de CertAsig a fost pentru o polita de casco maritim, pentru avarierea corpului navei, in valoarea de 635.000 dolari (dauna efectiva) la care s-au adaugat cheltuielile cu experti si avocati, asa ca suma finala achitata a fost de 1.024.218 dolari.

De asemenea, despagubiri mari au fost achitate pe segmentul de garantii contractuale, aceste asigurari detinand o pondere de 30% in portofoliul asiguratorului. Cea mai mare dauna pe acest segment a avut valoarea de640.453 euro, pentru o polita de restituire a avansului (Advance Payment). Asiguratorul a mai achitat o despagubire semnificativa tot pentru o astfel de polita, in valoare de 490.606 euro si o alta in suma de328.039 euro pentru o polita de garantie de buna executie (Performance Bond). 

Pe segmentul de property, cea mai mare despagubire achitata de CertAsig anul trecut a fost de 14.250 euro- este vorba de asigurarea unui depozit caruia i-a fost distrus acoperisul in urma unei furtuni severe.

CREDIT EUROPE Asigurari

257.877 lei este valoarea celei mai mari daune achitate de asigurator in anul precedent, aferenta unei polite de asigurare a accidentelor de persoane. De asemenea, o dauna importanta a fost achitata pe property,respectiv 223.264 lei, ca urmare a unui incendiu.

In ceea ce priveste asigurarile auto, cea mai mare despagubire s-a ridicat la 82.742 lei, pe Casco, urmare a unui accident.

FATA Asigurari

Cea mai mare dauna platita de FATA Asigurari a fost pe linia asigurarilor de culturi, valoarea indemnizatiei ridicandu-se la 1.160.670 lei, Polita a fost incheiata in judetul Timis, pentru asigurarea unei suprafete de 700 ha de culturi de grau. Conform asiguratorului, evenimentele naturale au fost concomitente (grindina, ploi torentiale, furtuna/vijelie), de intensitate mare si s-au produs exact inainte de recoltare cand plantele sunt mai sensibile si nu au timp de revenire.

De asemenea, compania a mai achitat o dauna semnificativa de 348.715 lei pentru o polita de asigurari de animale care au murit asfixiate din cauza unei defectiuni la instalatia de climatizare.

Pe segmentul de property, cea mai mare dauna in 2014 a fost de 262.743 lei, fiind platita pentru afectarea unor sere asigurate urmare a greutatii stratutului de zapada. Alte daune importante achitate de companie s-au ridicat la 235.000 lei pentru o polita CMR si 78.792 lei pentru o polita Casco.

GOTHAER

6,7 milioane lei este valoarea celei mai mari daune achitate de asigurator anul trecut, pentru o polita de asigurare navala, dupa ce un vas a fost avariat pe canalul Dunare-Marea Neagra ca urmare a unei coliziuni. Dupa ce a lovit un obstacol, nava a luat apa si s-a scufundat partial.

Pe segmentul property, cea mai mare despagubiri a fost de circa 1 milion lei, urmare a unui incendiu produs la o instalatie cu banda trasportoare pentru incarcarea navelor cu cereale in Portul Constanta. Paguba aconstat in arderea benzilor transportoare pe lungimi mari, a cablurilor si a aparatelor electrice de comanda a acestor benzi, conform reprezentantilor companiei. De asemenea, o suma importanta a fost platita si pe segmentul Casco, respectiv 300.000 lei pentru furtul unui autoturism marca Porsche Cayenne. 

GROUPAMA

Cea mai mare dauna achitata de GROUPAMA in 2014 a fost pe segmentul de property, valoarea depsagubirii ridicandu-se la aproximativ 6.500.000 lei. Astfel, "pe parcursul anului 2014, incendiile si inundatiile au continuat sa reprezinte cauze importante pentru producerea evenimentelor asigurate, astfel ca GROUPAMA a platit cateva daune semnificative, in valoare de milioane de lei. Despagubirea mentionata a fost achitata urmare a unui incendiu produs la un depozit din Bucuresti. Flacarile au distrus trei hale pe o suprafata de 1.500 mp, au afectat cladirile, echipamentele si stocurile existente. Pe parcursul instrumentarii dosarului am fost in permanenta alaturi de client, efectuand, la cerere, plata in mai multe transe, in avans, pe masura ce lucrarile de reparatie erau executate", ne-a precizat Calin MATEI, Director General Adjunct, GROUPAMA Asigurari.

O alta dauna importanta a fost achitata si pe segmentul auto, pentru o polita RCA, "compania achitand un dosar Carte Verde de cateva milioane de lei pentru un accident produs in Italia". In ceea ce priveste Casco, cea mai mare dauna a fost de aproximativ 100.000 euro ca urmare a unui furt si a vizat un autoturism de teren marca BMW.

Segmentul de asigurari agricole a adus si el o dauna considerabila, astfel ca "am avut de gestionat dosare de valoare mare, avand in vedere ploile torentiale, furtunile si inundatiile care i-au afectat pe fermieri si agricultori in 2014. Ploile de durata din perioada recoltarii au facut imposibila recoltarea culturilor daunate, si ca urmare pierderile au fost si mai mari, cea mai mare dauna fiind platita pentru o cultura de rapita din zona de vest a tarii, in valoare de aproximativ 1.800.000 lei", a mai mentionat Calin MATEI. 

UNIQA

O polita de RCA a adus cea mai mare dauna pentru UNIQA in anul 2014, astfel ca asiguratorul a achitat3.663.298 lei, in urma unui accident rutier, pentru vatamari corporale si deces. Tot pe segmentul auto, de aceasta data pe Casco, compania a achitat cea mai mare dauna, in valoare de 362.471 lei, in urma unuiaccident rutier.

O dauna semnificativa a fost platita si pe property, de 2.791.830,30 lei, urmare a rasturnarii unei instalatii de foraj. 

Totodata, cea mai mare dauna pe segmentul de CMR a fost de 513.573,06 lei, si pe CARGO - 480.663,34 lei.

Vizualizări: 96 | Adăugat de: GOLOGAN | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar