MENU
Acasă » 2015 » Februarie » 16 » Premiile Brokerilor de Asigurare
7:16 PM
Premiile Brokerilor de Asigurare

Doar doua zile pana la Premiile Brokerilor de Asigurare. Exclusiv: Topul societatilor de brokeraj la finalul anului 2014


Peste numai doua zile va avea loc cea de-a patra editie a Premiilor Brokerilor de Asigurare, evenimentul deja traditional dedicat performantei in brokeraj. In acest an, evenimentul aduce o noutate: categoria premiilor BEST BROKER, care recompenseaza societatile de intermediere de pe piata din Romania in functie de business-ul realizat in anul 2014. Astfel, fiecare companie de brokeraj in asigurari va primi o distinctie BEST BROKER pe baza volumului primelor intermediate.

In functie de volumul de prime intermediate exista patru categorii de premii BEST - DIAMOND, PLATINUM, GOLD si SILVER - care corespund urmatoarelor intervale: peste 20 milioane euro/ an pentru DIAMOND, peste 10 milioane euro/ an pentru PLATINUM, peste 5 milioane euro/ an pentru GOLD respectiv peste 1 milion euro/ an pentru SILVER.

Astfel, in premiera absoluta va prezentam topul companiilor de brokeraj pentru anul 2014 - alcatuit dupa criteriul volumului de prime brute subscrise intermediate - corespunzator fiecareia dintre cele patru mari intervale (categorii):

  • Vizualizati brokerii cu afaceri de peste 20 milioane euro (Categoria DIAMOND)
  • Vizualizati brokerii cu afaceri de peste 10 milioane euro (Categoria PLATINUM)
  • Vizualizati brokerii cu afaceri de peste 5 milioane euro (Categoria GOLD)
  • Vizualizati brokerii cu afaceri de peste 1 milioane euro (Categoria SILVER)

Alaturi de distinctiile BEST se vor acorda, de asemenea, Trofeele pentru Excelenta si categoriile de premii devenite deja traditionale. 

La sfarsitul anului anterior, valoarea primelor brute subscrise intermediate de societatile de brokeraj in asigurari s-a apropiat de 1 miliard euro (4,4 miliarde lei), arata datele preliminare colectate de la un numar de 64 societati de profil si centralizate de INSURANCE PROFILE. Comparativ cu anul 2013, in valori absolute, cirfra s-a majorat cu circa 100 mii euro (400 mii lei). 


La finalul anului 2014, prin raportarea primelor intermediate la primele brute subscrise de asiguratori rezulta ca anul trecut, brokerii au generat circa 57% din volumul total pietei de asigurari, fata de 48,4% in 2013 sau 43,7% in anul 2012. Totodata, raportat la anii 2010 si 2011, indicatorul s-a majorat cu circa 10 procente, conform datelor istorice disponibile in aplicatia electronica INSURANCE Profile Interactiv (www.insuranceprofile.ro).
 


Portofoliul de prime brute subscrise intermediate a fost format in proportie de 2,6% din asigurari de viata, restul de 97,4% revenind celor 18 sub-clase incadrate in cadrul asigurarilor generale. In cea de-a doua categorie, ponderi importante au revenit claselor cu specific auto: RCA - 52,5%, respectiv CASCO - 22,5% . Totodata, afaceri importante au generat si politele property (12,2% din totalul pietei), asigurarile de raspundere civila generala (2,6%), sau politele de credite si garantii (1,6%).
 


Potrivit rezultatelor centralizate, topul companiilor de profil indica pe prima pozitie SAFETY Broker, care controleaza, cu un volum de prime intermediate de crica 70 milioane euro, 7% din totalul pietei. MARSH Broker s-a situat pe pozitia a doua cu 64,3 milioane euro (6,5% cota de piata), urmat la mare distanta de DESTINE Broker (41,7 milioane euro). Top 5 este completat de TRANSILVANIA Broker (40,3 milioane euro) si PORSCHE Broker (30,8 milioane euro. Primele cinci companii de brokeraj din Romania au realizat circa un sfert din intreaga piata, in vreme ce Top 10 brokeri de asigurare a generat mai bine de o treime (37,5%).

Cea de-a IV-a editie a Premiilor Brokerilor de Asigurare va avea loc miercuri 18 februarie a.c. la Club Tribute incepand cu ora 19.00. Alte detalii privind evenimentul, precum si informatii privind conditiile de participare sunt disponibile pe www.premiilebrokerilor.ro.

De asemenea, amintim faptul ca cifrele complete ale pietei de asigurari/ brokereraj in asigurari pentru anul 2014 vor fi disponibile in Nr.1/2015 al pubicatiei INSURANCE Profile, respectiv in aplicatia electronica INSURANCE Profile Interactiv (www.insuranceprofile.ro).

Vizualizări: 120 | Adăugat de: GOLOGAN | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar