MENU
Acasă » 2015 » Martie » 18 » GOTHAER a lansat o asigurare complexa pentru IMM-uri, adaptata pentru sapte domenii de activitate
11:15 AM
GOTHAER a lansat o asigurare complexa pentru IMM-uri, adaptata pentru sapte domenii de activitate

 


Cu o pondere de 58% din volumul total al PIB-ului din Romania si cu 67% din totalul de salariati in economia non-financiara, segmentul IMM are o deosebita importanta pentru dezvoltarea mediului de afaceri din tara noastra. 

Tocmai din acest motiv, GOTHAER Asigurari Reasigurari lanseaza asigurarea IMMens - un produs modelat astfel incat sa ofere acoperiri personalizate pentru fiecare tip de afacere, in functie de domeniul de activitate. 

"Am investit mult timp si atentie in conceperea acestui produs si suntem mandri de rezultat. Am studiat nevoile actuale ale potentialilor clienti, domeniul de activitate in care opereaza si ofertele disponibile pe piata si suntem convinsi ca antreprenorii romani au nevoie de pachete de asigurare personalizate, care sa cuprinda o protectie solida pentru afacerile lor si totodata, de o solutie simpla si unitara care sa ii ajute sa economiseasca timpul petrecut in cautarea celui mai bun mix de oferte de asigurare din punct de vedere al raportului calitate - pret si ca au nevoie de IMMens", a declarat Anca BABANEATA, CEO al GOTHAER Asigurari Reasigurari.

Cele mai recente statistici indica o crestere a numarului de IMM-uri in 2013, previziunile specialistilor pentru 2014 si 2015 sugereaza o revenire a sectorului IMM-urilor aproape de nivelul pre-criza in ceea ce priveste numarul de firme si al celui de angajati. Romania este in continuare tara cu cel mai mic numar de IMM-uri raportat la dimensiunea populatiei, respectiv cu o densitate de 21,3 IMM-uri la mia de locuitori (fata de o medie europeana de 42,7), ceea ce reflecta totodata si potentialul important de dezvoltare pe acest segment.

"Suntem constienti de importanta segmentului IMM-urilor pentru economia Romaniei si ne bucuram ca putem sustine prin produsul si serviciile noastre dezvoltarea afacerilor mici si mijlocii. Printre atuurile esentiale ale produsului se afla nu doar acoperirile speciale, structura sa modulara cu riscuri specifice diverselor tipuri de business si oferirea unor acoperiri unice, cat si posibilitatea de a-l achizitiona rapid online pe platforma noastra dedicata - online gothaer.ro - sau pe cele dedicate partenerilor. In plus, avem o serie de avantaje care stim ca ne recomanda in fata acestor clienti: pozitionarea Gothaer in Romania ca o companie flexibila si moderna, orientata spre nevoile reale ale clientului, know-how-ul primit de la Grupul GOTHAER care se adauga experientei locale, calitatea serviciilor oferite si rapiditatea in plata daunelor", declarat Iulia NICOLA, Subscriitor Sef, GOTHAER Asigurari Reasigurari.

Din punct de vedere al concentrarii numarului de IMM-uri si al initiativelor antreprenoriale, regiunea Bucuresti - Ilfov este pe primul loc, urmata de Regiunea Nord-Vest. GOTHAER are o buna reprezentare in aceste regiuni, prin reteaua proprie, la aceasta adaugandu-se si un parteneriat solid cu principalele societati de intermediere in asigurari, ceea ce contureaza un alt aspect important in vanzarea asigurarii IMMens. 

Fiind o polita de tip multi-risc, modulara si adaptata nevoilor specifice fiecaruia dintre segmentele de afaceri carora i se adreseaza, asigurarea IMMens de la GOTHAER se construieste pornind de la Asigurarea Cladirilor si/ sau a Continutului (cladiri si bunurile aflate in acestea), la care clientul poate alege, in completarea acesteia, sectiunile si riscurile asigurate pe care le considera de interes pentru afacerea sa, si anume: 
  • Pierderile financiare survenite din intreruperea activitatii;
  • Asigurarea banilor;
  • Asigurarea de raspundere civila;
  • Asigurarea de accidente a angajatilor.
In functie de domeniul de activitate, asigurarea poate cuprinde unul sau toate riscurile enumerate mai sus si adauga in plus riscuri specifice la care sunt expuse acestea:

IMMens pentru HORECA este un pachet de asigurare dedicat exclusiv afacerilor din domeniul hotelier, restaurante sau intreprinderi care ofera servicii de catering. Printre riscurile specifice amintim: raspunderea civila adaptata activitatii HORECA acopera pagubele produse clientilor, dar si tertelor persoane, pierderile financiare cauzate de intreruperea activitatii din ordinul autoritatilor ca urmare a infestarii cu boli epidemiologice (salmonella, hepatita A, hepatita B, dar si alte boli), pagube la bunurile personale ale clientilor, raspunderea in calitate de angajator pentru prejudiciile suferite de angajati, cresterea sezoniera a stocurilor.

IMMens pentru Birouri/ Spatii Administrative este un pachet de asigurare dedicat activitatilor administrative precum birouri notariale, de contabilitate, de avocatura, de consultanta sau sediilor de firme. Printre riscurile specifice amintim: acoperirea cheltuielilor cu refacerea documentelor si a suporturilor de date, acoperirea cheltuielilor cu relocarea activitatii, interzicerea accesului in sediu din cauze independente de asigurat, mutarea temporara a bunurilor la o alta locatie.

IMMens pentru Producatori si Prestatori de Servicii este un pachet de asigurare dedicat activitatilor de productie sau prestari servicii cu scop lucrativ, adresat atat afacerilor acestora, cat si cladirilor si bunurilor folosite pentru desfasurarea activitatilor. Printre riscurile specifice amintim: asigurarea utilajelor, instalatiilor si a echipamentelor utilizate in activitate, extinderea acoperirii si pentru bunurile cu care isi desfasoara activitatea in afara locatiei, raspunderea civila speciala a producatorului si/ sau a prestatorului de servicii.

IMMens pentru Activitati Comerciale (magazine) este un pachet de asigurare dedicat activitatilor de comert cu amanuntul prin magazine specializate sau comertul cu ridicata. Printre riscurile specifice se numara: asigurarea stocurilor refrigerate, inclusiv deteriorarea acestora, cresterea sezoniera a stocurilor, pagubele produse marfurilor pe timpul transportului, asigurarea banilor in timpul programului de lucru, raspunderea pentru produsele vandute.

IMMens pentru Educatie este un pachet de asigurare dedicat activitatii specifice in domeniul educatiei si invatamantului prescolar si gimnazial, centre tip "after-school", scoli de muzica, centre de limbi straine etc., adresat atat afacerilor acestora, cat si cladirilor si bunurilor folosite pentru desfasurarea activitatilor. Printre riscurile specifice amintim: raspunderea civila fata de terti si elevi precum si raspunderea in legatura cu produsele/preparatele alimentare servite acestora, dar si intreruperea activitatii si inchiderea locatiei ca urmare a infestarii cu boli epidemiologice.

IMMens pentru Sport & Fitness este un pachet de asigurare dedicat activitatilor de sport si fitness cu scop recreativ, ce acopera atat cladirile si bunurile folosite pentru desfasurarea activitatii, cat si intreaga afacere. Printre riscurile specifice sunt incluse: cheltuieli pentru inchirierea unui spatiu similar celui asigurat in cazul intreruperii activitatii, extinderea acoperirii pentru riscuri specifice ce pot produce defectiuni ale aparatelor si echipamentelor de fitness.

IMMens pentru Profesii Liberale este o oferta speciala dedicata celor care practica profesii liberale si care opteaza sa incheie polita de Raspundere Civila Profesionala de la GOTHAER si asigurarea afacerii cu IMMens pentru Birouri/ Spatii Administrative, la care se acorda 10% reducere din prima de asigurare. In aceasta categorie sunt inclusi contabilii, evaluatorii (membri ANEVAR) si expertii tehnici, auditorii financiari, avocatii, consilierii juridici, practicienii in insolventa (administrator judiciar, lichidator).

Pretul unei asigurari IMMens de la GOTHAER variaza foarte mult in functie de nevoile clientului, de specificul domeniului in care acesta activeaza, precum si de riscurile acoperite. Asigurarea IMMens de la GOTHAER se poate incheia pe o perioada de pana la 3 ani. 

Pana la finalul anului, compania GOTHAER Asigurari Reasigurari estimeaza ca vor fi incheiate 1.000 de polite de asigurare IMMens

Asigurarea IMMens de la Gothaer se distribuie atat prin reteaua proprie de vanzari, cat si online pewww.gothaer.ro si prin intermediari autorizati/ brokeri parteneri.
 
Vizualizări: 77 | Adăugat de: GOLOGAN | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar