MENU
Acasă » 2015 » Aprilie » 18 » Asigurare RCA
9:56 AM
Asigurare RCA

ASIGURAREA RCA 
Chiar dacă e obligatorie, asta nu înseamnă că nu e utilă. Dacă de exemplu, lovești în trafic altă mașină și șoferul celeilate mașini este accidentat, asigurarea RCA acoperă atât reparațiile mașinii, cât și cheltuielile de spitalizare ale șoferului accidentat. 
Știai că o daună medie la service este de cca 1.200 Euro? Gândește-te ce te-ai face dacă ar trebui să plătești toți acești bani o dată? Ce ar însemna asta pentru familia ta și cât de mult te-ar destabiliza?


În plus, în România au început să se plătească din ce în ce mai mult daunele pentru victimele accidentelor de circulație. Cea mai mare despăgubire de până acum la RCA depășește 4 milioane EURO, dar se pot plăti daune de până la 5 milioane de Euro. Dacă ar trebui să plătești tu acești bani, în locul firmei de asigurări, ce ar însemna asta pentru tine? 
La RCA cei mai mulți caută cel mai mic preț. Ai grijă însă, pentru că de cele mai multe ori un preț mai mic poate să-ți aducă numai suprize neplăcute. Să zicem că te ciocnești în trafic cu un “domn” bine făcut, iar asigurarea ta este la o companie care plătește daunele la Sfântu-Așteaptă. Ce faci? Stai cu grijă că musculosul îți va bate la ușă sau îți va aștepta familia să iasă din casă ca să-și recupereze pe “cale amiabilă” banii? 
Nu te bucura dacă plătești o sumă mai mică decât cea trecută pe poliță sau pe chitanță. De cele mai multe, ori aceste polițe nu sunt depuse la asigurator și te trezești cu o poliță care nu e valabilă sau care îți dă alte bătăi de cap. Ca să fii sigur că polița ta este bună, o poți verifica și în CEDAM http://cedam.csa-isc.ro/ 
Dacă tot trebuie să faci această poliță ai grijă să o faci astfel încât să poți beneficia de ea. Verifică cu atenție următoarele lucruri:
Datele de identificare ale mașinii trebuie să fie scrise corect. Fii atent la seria de șasiu pentru că aceasta este foarte lungă și se poate greși la copiere. Această serie este esențială în caz de daună.
Verifică perioada de valabilitate a poliței. Cele mai frecvente greșeli apar în cazul polițelor a căror perioadă de valabilitate trece dintr-un an în altul.
Conform legilor lui Murphy, în ziua când îți expiră polița RCA, atunci faci un accident în care tu ești vinovat. VioIle Broker de Asigurare te anunță cu câteva zile înainte de expirarea poliței. Astfel nu va trebui să stai de fiecare dată să verifici când îți expiră polița sau să riști să circuli cu RCA expirat. 
Prețurile se schimbă de la o luna la altă. Așa că s-ar putea ca asiguratorul pe care îl știai cu prețul cel mai mic la RCA să nu mai fie același. Cere la VioIle Broker de Asigurare să-ți prezinte ofertele de RCA de la cele mai importante companii de asigurare. Dacă alegi să închei o poliță pe 1 an, sigur vei economisi o sumă destul de mare. 
Oricât ar fi de avantajoasă polița RCA, e însă mai bine să ai grijă să nu o folosești. Și o singură daună produsă într-un an îți poate crește semnificativ costul poliței anul următor.

Vizualizări: 57 | Adăugat de: GOLOGAN | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar