MENU
Acasă » 2015 » Februarie » 9 » ASF si Asociatia Romana de Actuariat vor efectua o analiza a daunalitatii pe segmentul asigurarilor RCA
9:43 PM
ASF si Asociatia Romana de Actuariat vor efectua o analiza a daunalitatii pe segmentul asigurarilor RCA

 


Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si Asociatia Romana de Actuariat (ARA) au semnat, in data de 6 februarie 2015, un protocol care reglementeaza colaborarea intre cele doua entitati in ceea ce priveste schimbul de informatii in scopul dezvoltarii domeniilor de interes comun.

Acest acord vizeaza aspecte precum: elaborarea legislatiei aplicabila actuarilor, asigurarea pregatirii si perfectionarii profesionale specifice, fundamentarea cercetarilor de piata in vederea unei corecte informari a consumatorilor de servicii de asigurari, conform ASF.

Un prim proiect care va fi realizat in baza acestui protocol urmareste efectuarea unei analize a daunalitatiiinregistrate pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto-RCA, cercetarea urmand sa utilizeze date consolidate la nivelul intregii piete de asigurari pe o perioada de 3 ani.

"Ne bucura deschiderea manifestata de specialistii ARA prin implicarea in definirea contextului evolutiilor din piata de asigurari; este, in egala masura, atat un demers educational, cat si un exercitiu de transparenta", a declarat Misu NEGRITOIU, Presedintele ASF.

"Incheierea protocolului de colaborare dintre ASF si ARA completeaza intr-un mod cat se poate de pozitiv evolutia asociatiei, beneficiind de statutul ARA de membru deplin in cadrul asociatiei de profil europene si, recent, si a celei internationale. Este un moment oportun ca ARA sa contribuie, prin cunostintele si experienta profesionala ale membrilor asociatiei, impreuna cu specialistii din cadrul ASF, la cresterea transparentei de pe piata asigurarilor si la ridicarea gradului de cunostinte si intelegere a acestei piete", a declarat Florin GINGHINA, Presedintele ARA.

In perioada urmatoare, expertii din cele doua organizatii vor definitiva metodologia si parametrii specifici cercetarii de piata referitoare la daunalitatea inregistrata la nivelul pietei RCA, urmand ca rezultatele acesteia sa fie facute publice pana la sfarsitul primului semestru al acestui an.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) este institutia care autorizeaza, reglementeaza, supravegheaza si controleaza entitatile care activeaza pe piata financiara non-bancara din Romania. Infiintata in 2013 prin preluarea si reorganizarea tuturor atributiilor si prerogativelor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (C.S.A.) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.), ASF contribuie la consolidarea unui cadru integrat de functionare si supraveghere pe trei piete care insumeaza peste 10 milioane de participanti.

Asociatia Romana de Actuariat (ARA) a fost infiintata in anul 2000, avand ca obiective recunoasterea, sustinerea si promovarea profesiei de actuar in Romania, precum si afirmarea si apararea drepturilor tuturor actuarilor ori a persoanelor asimilate profesional acestora care isi desfasoara activitatea in Romania.

Vizualizări: 70 | Adăugat de: GOLOGAN | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar