MENU

Ai uitat cand iti expira rovinieta?

Vezi aici cum poti verifica valabilitatea


       CNADNR pune la dispozitia participantilor la trafic un serviciu online care permite verificarea rovinietei in orice moment.

       Pentru a va verifica rovinieta, aveti nevoie sa introduceti numarul de inmatriculare al masinii si numarul sasiului. Serviciul CNADNR va comunica daca rovinieta pe care o aveti mai este valabila si daca da, care este data la care aceasta expira. 

       Acest serviciu disponibil online ar putea stopa, intr-o anumita masura, amenzile incasate de soferi pentru lipsa rovinietei. Exista cazuri in care acelasi sofer, cu aceeasi masina, a fost amendat de zeci de ori, fara sa stie.

       Potrivit Avocatului Poporului, legea care permite amendarea conducatorilor auto de mai multe ori la un singur drum, pentru ca nu au rovinieta, ar putea fi modificata. In luna mai, acesta a facut acest demers la solicitarea miilor de soferi care au dat in judecata Compania Nationala de Drumuri si au cerut despagubiri.
 
VERIFICĂ AICI ROVINIETA

  De asemenea, şoferii pot plăti rovinieta şi prin intermediul unui SMS în reţelele Orange şi Vodafone la numărul 7500, ca urmare a unei iniţiative a Ministerului Transporturilor. Prin acest serviciu pot fi achiziţionate roviniete pentru o durată de o zi sau şapte zile. Potrivit CNADNR, costul asociat emiterii rovinietei cu o durată şapte zile este de 2,74 euro pentru un auturism şi de 5,4 euro pentru vehicule de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone.