MENU
Volkswagen va construi în serie conceptul Beetle Dune. Şi toate relele din lume vor dispărea După 15 ani în care ne-au dus cu zăhărelul, nemţii de la Volkswagen spun (nu foarte răspicat) că vor construi o variantă de serie a conceptului Beetle Dune prezentat anul trecut la Detroit. Volkswagen va construi în serie conceptul Beetle Dune. Şi toate relele din lume vor dispăreaVolkswagen va construi în serie conceptul Beetle Dune. Şi toate relele din lume vor dispărea Mai ţii minte conceptul Volkswagen Beetle Dune? Nu cel din 2000, ci varianta din 2014. Ei bine, după 15 ani în care s-au lăudat cât de fain ar fi un Beetle pregătit (cel puţin vizual) pentru dunele de nisip, nemţii au anunţat că vor construi o variantă de serie a prototipului galben ca o floricică. Şi o să citez din comunicatul oficial care include această informaţie: „Dune va ajunge în showroomuri la începutul lui 2016”. Atât. Nu ştim detalii concrete despre sistemul de tracţiune sau despre motorizări, însă sunt destul de sigur că nu ar trebui să ne aşteptăm la miracole. Până la urmă, conceptul din 2014 avea un propulsor de 2,0 litri, o cutie automată DSG şi tracţiune faţă. Deci nu era chiar devoratorul de dune la care eu personal visez. În realitate, dacă aruncăm o privire rapidă în gama celor de la Volkswagen, putem vedea că există deja versiuni pseudocrossover pentru mai multe modele, începând de la Cross Up! şi terminând cu Cross Touran (generaţia precedentă). Aşa că nu ar trebui să fie o surpriză dacă nemţii vor alege numele de Cross Beetle pentru maşinuţa lor cu plastice negre în jurul roţilor.

Vom avea parte de o Mazda2 MPS? Uuu..


     

Sursele interne Mazda ne dau de înţeles că sigla MPS va reînvia în gama producătorului nipon. Iar Mazda2 pare să fie primul exemplar.

Vom avea parte de o Mazda2 MPS? Uuu...Vom avea parte de o Mazda2 MPS? Uuu...
 

Nu s-a mai auzit nimic despre nicio versiune MPS pentru modelele din generaţia actuală Mazda, aşa că cei de la Autocar au încercat să obţină câteva informaţii despre planurile producătorului nipon, într-o discuţie avută cu inginerul-şef Ayumu Doi. 

Într-un limbaj echivoc, acesta a declarat că Mazda a continuat să investigheze fezabilitatea unor versiuni MPS pentru modelele actuale. Pentru noi este suficient ca să credem cu tărie că vom avea parte de sigla MPS pe modelele Mazda cât de curând. Iar primul pe listă ar fi chiar Mazda2, randat mai sus de către X-Tomi Design.

Ceea ce inginerii Mazda încă nu au stabilit este direcţia spre care se va îndrepta augmentarea MPS de care platforma Skyactiv va avea parte: se va pune accent pe comportament sportiv (modificări ale şasiului) sau doar pe motorizări mai puternice. 

Având în vedere cât de frumos se comportă modelele actuale cu Skyactiv, nu ne-am supăra dacă vor aplica acelaşi tratament ca în cazul versiunii anterioare Mazda3: mai multă putereee! Rămâne de văzut. 

Cert este că ceea ce am citit aici sunt doar veşti bune.